Dagen innan valborg

Dagen innan valborg i vår stad. Det är så fint vid Örebro slott, mäktigt. Hela staden är fin och mysig. Universitetssjukhuset där jag jobbar ligger också väldigt fint vid Svartån. Tänk er andmamman som brukar leverera ett tiotal nykläckta andungar på vår altan där vi jobbar på tredje våningen. Ett par år i rad har vi fått hjälpa ungarna ner till ån, med andmamman kvackandes efter oss. Men det är ju som att hon förstår, år efter år att vi hjälper henne. Men nu tycker vi lite synd om henne då rabatterna där på altan är cementerade på grund av vattenläckor.

Andmamman kom tillbaka även i år för att boa in sig i en av buskarna. Men de var ju borta! Så hon försökte lägga sig i en kruka men det gick ju inte. Förvånad att buskarna var borta, får hon nu kläcka ägg någon annanstans. Så synd.

Dagen innan valborg – en dag i city.

Jag, maken och dottern åkte alltså in till city för att strosa runt i solskenet. Jag tog med mig kameran i hopp om att hitta blommande rosa körsbärsträd. Visst hittade jag ett par stycken vid slottet, men de hade inte riktigt slagit ut i blom än. Tror jag såg två knoppar som slagit ut. Zoomade in dessa med kameran, men tyvärr fokuserade jag fel så ingen bild på det inte. Oerhört enerverande, tog bara en bild nämligen.

Däremot så blommade magnoliaträden och de är ju bara så vackra. Önskar mig ett eget magnoliaträd på baksidan. Har ni magnoliaträd, är de lättskötta?

Sedan hamnade vi på shoppinggatan och dottern köpte sig en cool ryggsäck och keps.

 

dagen innan valborg

Strosa runt i city

Magnoliaträd

Dotter <3

Magnolia

Slottsbron