Slitet hår

Slitet hår, alltså mitt hår är katastrof nu för tiden. Det är som att jag blir mer och mer tunnhårig för var dag som går. Jag vet inte vad som hänt riktigt,…eller så vet jag det.

Sist jag var hos frisören konstaterade jag att det var över ett år sedan jag klippte mig. Ännu värre så klippte jag mig själv på vägen vilket frisören såklart såg. Men får jag panik så får jag, och har jag inte pengen att lägga på mig själv så har jag inte. Så inga frisörbesök, alltså ingen klippning, inga nya slingor eller toning. Det blev hemmafix för hela slanten. Gillar inte! Inte så konstigt med slitet hår då kanske, men nu är jag faktiskt nyklippt sedan en månad ungefär.

Men som sagt. Det senaste året ungefär har jag tappat väldigt mycket hår, mer än vad man tappar normalt alltså. Jag frågade frisören om råd och berättade om mina egna misstankar vad det kan bero på.

Det första hon sa var stress.  Hon nämnde även att gummisnoddar sliter enormt på håret om man har det uppsatt ofta. Har man som jag inte varit hos frisören på över ett år,..då krävs det snoddar, typ dagligen.
Stress kan jag till viss del hålla med om. Jag tycker inte själv att jag stressar på egentligen, men mår inte tipptopp mentalt just nu vilket beror på något jag inte vill gå in på här.

Dessutom har jag en misstanke då jag för ett gäng månader sedan provade göra en avfärgning hemma med citron, schampo och bakpulver. Gjorde det i tre omgångar och det hände typ ingenting! Förutom att jag kanske förstörde håret, men jag vet inte säkert om det är därför. Ni får gärna berätta om era erfarenheter med den här metoden.

Eller så är det för att jag blivit så gråhårig med tiden. Men måste man se ut som en svintoboll i håret bara för att det blir grått? Får panik på mitt eget hår så ingen bild på det inte, får bli en bild från Pinterest istället.

slitet hår

Saknar slingor

Bildkälla: Pinterest