Hyacinter och kontraster

Hyacinter, blålila och fina. Ställde dit två hyacinter i ett vinterkrispigt fönster på vår altan. På altan står ju vår jättebambu i kruka och solen strilade in fint mellan bladen och lämnade vackra skuggor. Ett måste att fotografera. Blev ju en fin kontrast. Men vår altan är ju inte vinterbonad, så jag tog in hyacinterna igen.

Helgen har bjudit på sol. Äntligen! Hela veckan har varit så grå, fifty shades of grey liksom. Urtrist och deprimerande. Jag drömmer mig bort till varmare breddgrader. Jag trivs inte i kyla, inget för mig. Snö och kallt är roligt om man får för sig att åka till fjällen. Det låter supermysigt med en kopp varm choklad efter en dag i skidbacken. Eller lite after ski med en kall ale och en varm gulaschsoppa framför en brasa. Men bara för en vecka typ. Sen är jag mättad.

Något annat som är mysigt är ju vårt spabad. I morse vaknade vi och gick ut och tog oss ett varmt bad. Höll på att frysa fötterna av mig på väg ut, -6 grader var det i morse. Sen slinker man ner i bubblet med 37+ och det liksom sticker i fötterna av värmen. Det var hur skönt som helst, men inte lika kul att kliva upp men det tar ju bara några sekunder. Vi tog en kopp kaffe, typ svepte den för det kallnade väldigt fort såklart. Tittade upp på den blå himlen, på fåglarna och bara kopplade av. Vardagslyx.

Lite senare tog jag en promenad men jag hittade inte mycket att fotografera. Första bilden jag tog var på en nötväcka som brukar vara svår att fånga på bild (lyckades ganska bra en gång, sista bilden via länk). Nu hade jag glömt göra rätt inställningar på kameran innan jag gick ut, så bilden blev tyvärr överexponerad. Det blev en kort promenad för det blåser riktigt kallt idag. Nu blir det lite soffmys framför en varm brasa.

hyacinter

Hyacinter

hyacinter

 

 

4 thoughts on “Hyacinter och kontraster

Comments are closed.