Japanskt gräs innan snön föll

Japanskt gräs, i helgen innan snön föll. Jag blickade ut på baksidan mot trädgården. I vinden vajar det japanska gräset. Just nu är vipporna otroligt fina och vädret var perfekt för att fota lite. Lite mulet, lite soligt. Första fotot har inte solen visat sig än, och det är en lite mulen känsla över bilden.

Nästa foto fick bli en vippa på närmare håll i svartvitt och solen kikar fram. Sista fotot gillas när solen strilar mellan det japanska gräset som vajar i vinden. Dagen efter föll snön. Så här såg det ut 2015 i vinterträdgården.

Jag vill ha fler gigantiska gräs i min trädgård. Jag försökte ju hålla mig till en och samma sort, vilket också trädgårdsmästare utlovade, men de två jag har är inte identiska. Men det gör inget. Hittar jag en som är av exakt samma sort som den enligt fotona nedan, så planterar jag bara om den andra till en annan plats.

Annars så är det nu måndag igen. Gick glatt mot gymmet på jobbet, tvärstopp då de storstädar där inne två dagar i rad. Typiskt, jag som hade sett fram emot att äntligen komma igång. Taggad till tänderna liksom. Gör nytt försök på onsdag. Imorgon skriver tonårssonen kunskapsprov för B-körkort, och det blir ju spännande!

Nu sneglar jag på julklappsbordet där det ligger lite inslagna julklappar till tonåringarna. Några fler kommer till snart. Köpt lite mer julpapper, ett brunt med renar på från Nille. I år ska jag även skicka några julkort per post.

Sneglar på klockan, 22.54,…dags att sova.

japanskt gräs

Japanskt gräs

japanskt gräs

I solsken en decemberdag

japanskt gräs