Vardagsbestyr och baciller

Under helgen som var hade vi besök av svärfar. Mannen och svärfar åkte och hälsade på släktingar i Motala och jag och dottern åkte till gallerian för att shoppa lite och leta praktikplats. Hon har ordnat en praktikplats i två dagar på Jeansbolaget som de heter numera istället för JC. Hon tycker det ska bli jättekul, särskilt när hon fick höra att hon ska få packa upp kläder. Hon älskar sånt! Inne på Jeansbolaget finns även ett par byxor jag bara måste ha. Någon typ av finare byxa, grå i chic modell och lite smalare nertill. Skulle passa jättefint med vita sneakers. Dessa såg jag tyvärr efter att jag redan köpt ett liknande par, fast svarta med slits nertill, på Gina Tricot. Men de hade ju 25% på ett helt köp så det gjorde ju inget. Dottern hittade en tisha och så tog vi en fika på Coffee House,….mmm-m!

Jobbat hemifrån idag och det har regnat utomhus lite om vart annat. Passade på att ta några kort på vattendroppar på klematisen som börjar se väldans risig ut. Vet inte om jag gillar det fotot egentligen, men jag har fotat väldigt lite senaste tiden så jag lägger ut den ändå. Även ett foto på en skål som vattenfylls vilket katterna gillar och går dit och dricker. Hittade en stackars rödhake död på altanen. Jag misstänkte katterna förstås, men inget blod eller så fanns och den såg annars välbehållen ut. Dessvärre livlös och kanske flög den in i altanglasen. Annars så går det väldigt trögt med björnbären i min trädgård. Har hittills skördat 4 st, och vi får se om resten hinner bli klara innan frosten kommer.

Vardagsbestyr rullar på, jobba, laga mat, skjutsa, planera etcetera. Vi har också dragits med förkylningar precis som halva Sverige verkar ha gjort. Svårt att skydda sig mot dessa baciller som kommer på höstkanten. Glömde helt av att förebygga med ingefärsshot som jag brukar. Hade även kommit av mig med ingefärspulvret i min dagliga tekopp på kvällarna. Men inte säkert att det hade hjälpt heller för den delen. Usch, för envisa förkylningar.

Ni får inte glömma erbjudandet om rabatt på prints och ramar i mitt tidigare inlägg. Go check!

 

vardagsbestyr

Trädgårdsdetalj

Klematis jackmanii