Plocka svamp och bleka hår

Den här helgen försvann väldigt fort. Vi skulle ha fått främmande från Stockholm, men förkylningar satte stopp för det. Lördagen blev väldigt soft här hemma. Städade lite grann, men sedan blev det relax i spabadet och film på det, så sov man gott sen. Idag däremot har jag blekt dotterns hår med folieslingor. Första gången jag gjorde det så jag var väldigt nervös. Kanske inte den bästa slingningen såklart men dottern verkar ganska nöjd. Vi fick dock göra om utväxten närmast hårbotten. Det var väldigt svårt att få till det när jag slingade med folie, tar liksom lite tid att få till det när klockan tickar på. Så jag blev lite stressad, men i det stora hela blev det väl okej. Kanske aningen för ljust på vissa ställen, och lite gult. Men tur det finns silverschampon.

Efter det åkte jag och mannen till skogs för att plocka svamp, och hittade både gula kantareller och massor med trattkantareller. Många små än som är på väg upp och dessa lämnade vi kvar. Skrämde slag på mig själv när en gren petade upp på skinkan, och skrek rakt ut. Gott om spindelväv och sniglar fanns det också förstås, vilken syn där jag går och viftar med en kvist framför mig. Det har varit dåligt med att plocka svamp på sistone. Vi får ge oss ut snart igen innan frosten kommer.

Nu har jag förvällt en del trattkantareller som ligger i frysen, och torkar andra. Hittade en bra torkplats i gästrummet där vi har en värmepump vid tvättställningen. Perfekt att lägga trattisarna där på lite tidningspapper i varmblåsten.

Hoppas ni haft en skön helg!

plocka svamp

Gula kantereller

plocka svamp

Skogens guld

Plocka svamp och rensa svamp