Smarta lösningar i hemmet

Smarta lösningar i hemmet. Vårt numera före detta garage är mitt i renoveringsstöket. Ett gästrum ska det bli. På bilderna ser ni ena väggen som är nytapetserad. Tapeten är från Rusta och passar bra tycker vi. Övriga väggar ska vara vita. Här ser ni också den utstående nischen eller vad man nu ska kalla det. Nisch är ju som en inbyggd hylla i en vägg. Men det här är ju tvärtom, utbyggd nisch? Haha,..spelar ingen roll. Den fick vara kvar där eftersom den har en funktion utanför, på utsidan av huset. Inne i rummet kan den fungera som en bra plats för stilleben. Kanske en fin industriinspirerad lampa som hänger ovanför vore något.

Ni undrar säkert hur man kommer in i detta rum, eftersom jag skrev sist att garagedörrarna blev ett fönster. Men vi har ju förstås en dörr inifrån huset som leder in till ”gästrummet”. Den dörren satte vi dit för länge sedan, när vi tröttnade på att gå in till garaget enbart från utsidan. Vi gillar smarta lösningar.

Smarta lösningar i hemmet och på jobbet

Hur som helst så känner vi oss helnöjda än så länge, men det är ju tak och golv kvar. Lister…ja ni vet. Så än är det ett tag kvar innan vi kan börja inreda rummet. Apropå dörrar så hände en rolig grej i somras på jobbet. Fast det kunde ju ha hänt något allvarligt, men som tur var inte. Där jag och kollegorna sitter och jobbar på kontoret har vi en dörr med ett fönster i som alltid ska vara stängd för sekretessens skull.

För att bli av med diverse ”dörrsmällar” så sattes det dit en spärr som gjorde att dörren inte kunde smällas igen, utan stängas tyst och försiktigt. Finemang! Tills en dag då denna mojäng som sitter högst upp faller ner, rakt på en av våra läkare som blev mycket förvånad! Som tur var oskadd. Jag säger ju det, och har länge tänkt att det bästa vore att ha en mer smidig dörr för den öppnas och stängs bra många gånger på en dag. Jag undrar vad mina kollegor, och chefen, skulle säga om ett par karuselldörrar? Självklart med tonade rutor så man slipper insyn. Eller kanske en speedgate från Boon Edam, där dörren bara liksom skjuts undan in i väggen.

 

renovera gästrum

 

smarta lösningar