Lavendel, fjärilar och skogspromenad

Gokväll vänner, oj den här helgen for förbi snabbt som vinden med både mulet, regn och yttepytte sol. Blev det höst direkt eller? Nej, nu får värmen ta och komma tillbaka tycker jag. Vi fortsätter förlänga dagarna/kvällarna med varma spabad. Igår kväll låg jag och mannen i badet och tittade upp i himlen mitt i natten. Hur mycket stjärnor som helst och ett och annat stjärnfall. Verkligen mysigt. Trodde faktiskt att det skulle bli toppenväder idag eftersom det var så stjärnklart inatt. Dessutom är det ju någon helg här framöver som det kommer bli massvis med stjärnfall, så då vet ni vart vi kommer vara för att uppleva det.

Annars så har vi fixat lite på altanen, var iväg en sväng till Ikea för att få lite idéer och inhandla diverse nödvändiga grejer. Och plötsligt hade vi både gardinstänger, gardiner, blomma m.m och fick hämta en vagn. Så det blev lite vita tunna gardiner på altanen så vi får lite solskydd, och den halvstora dracaena-palmen fick hamna där ute också. Blir liksom lite mysigare med växter. Hoppas jag kan hålla den vid liv bara,…för mitt olivträd dog ju. Supertrist. Jag ska visa lite bilder från altanen någon dag.

Idag har vi även gått över 10 000 steg! Jag och mannen med tonårsdottern åkte till skogs för att plocka svamp och blåbär. Följde stigen, den väldigt långa stigen runt alltihopa. Hittade både gula kantareller och blåbär. Men det syntes att flera hade varit där. Under den långa promenaden såg vi jättemånga olika fjärilar, lyckades fånga en liten blåvingad på instagram så kolla in där här uppe till höger.

Väl hemma igen har vi rensat svamp och sytt upp gardinerna som var alldeles för långa. Herregud vad jobbigt sånt är, jag gillar inte att sy! Tog flera timmar och det blev både gapskratt och några svordomar kan jag säga. Eftersom jag inte lyckas få in foton från mobilen på fjärilen och annat så bjuder jag på andra foton med fjärilar som kalasar på våra lavendelbuskar. Ja, jag skriver buskar för de är stora och bör nog delas snart.

Hoppas ni haft en superfin helg vänner! Imorgon ska jag visa vad mannen har fått prova för något.

 

lavendel

Lavendel och fjärilar

lavendel

lavendel

Ljuvliga lavendel

 

 

3 thoughts on “Lavendel, fjärilar och skogspromenad

Comments are closed.