Bärbar speldator och nattuggla

Här om dagen sa tonårssonen,…eller vänta det var ju faktiskt igår. -”Jag tror jag ska sälja datorn”. Varför jag inte reagerade speciellt mycket var för att han sagt så många gånger förut.

Han har ju användning för en dator, spelar en hel del ihop med kompisar, LAN:ar och släpar på den där tunga burken fram och tillbaka. Även stolar ska släpas. Varit iväg på DreamHack i Jönköping ett par år, men detta år blev det inget för alla kunde inte åka med. De hade heller inte tänkt ta med sig datorerna dit i sånt fall utan istället bara umgås med andra, kolla in artisterna och ja vad man nu har för sig. Som mamma blir man såklart lite orolig. Först blir jag orolig över att han sitter och ”dygnar” och spelar flera nätter i rad och äter skräpmat och dricker energidryck. Och sedan om han inte tar med datorn så blir jag orolig för vad som annars ska hända. Och så spelade tonårssonen en låt för mig i bilen här om dagen. Nattuggla…hmm, lyssnar på texten och då blev jag inte lugnare precis, men de ser ju ut att ha väldigt roligt förstås!

LBSB ”Nattuggla”

Dock tror jag nog det är dumt att sälja den stationära datorn, det är ju en grym speldator. Tidigare gånger när han varit inne på att sälja så har vi funderat på om inte en bärbar speldator vore bättre. Särskilt när han släpar på den så mycket, det är ju en bombastisk resväska som krävs. Men det handlar nog inte bara om själva burken, det krävs säkert ordentliga smidiga tangentbord, dubbla skärmar och allt möjligt, och det vet ju bara han om det fungerar att ha en bärbar speldator.

Jag är själv supernöjd med min egna laptop, dock ingen speldator men den rymmer det som jag kräver. Bildredigeringsprogram och mängder med foton, samt att den skulle nog klara av ett spel i alla fall, kanske. Ja, en dator behöver han, både privat och till skoljobb eller som nu när han ska plugga till körkort. Och lite LAN också förstås.