Skötsel av tulpaner

Skötsel av tulpaner på mitt lilla vis. Go´kväll raringar, sen sen kväll! Här är jag! Den senaste tiden har gått otroligt fort och varit fullspäckad med roligheter som jag ska berätta lite mer om i nästa inlägg. Först måste jag visa de här tulpanerna som jag köpte för över en vecka sedan. Ni ser dem nyköpta i tidigare inlägg. De håller riktigt bra än och står spikrakt upp i vasen. Jag har inte sett tulpaner vissna på det här viset förut, riktigt vackert måste jag säga. Så jag klickade av ett par foton förstås.

Skötsel av tulpaner

När jag köpt ett gäng tulpaner så gör jag så här. Jag gör nytt snitt, väljer en snäv vas och häller i kallt vatten några centimeter upp. De får stå där med plasten kvar i nån timme. När jag kommer ihåg så ställer jag dem mer svalt på natten, som denna årstid ute på altan. Tar in på morgonen igen. Efter en till två dar gör jag nytt snitt och byter ut vattnet igen. Ställer svalt igen och så vidare.

Har ni några knep?

skötsel av tulpaner

Spikraka tulpaner
skötsel av tulpaner

Lila tulpaner

skötsel av tulpaner

Långlivade tulpaner

Svartvita tulpaner

One thought on “Skötsel av tulpaner

Comments are closed.