Jul i uppförsbacken

Men hej hallå hur har ni det? Tänk, nu är julen slut. Förstår ingenting, förstod knappt att det var julafton redan. Men julafton var det med nöjda teens, god mat och skönt soffhäng. Julpapper överallt och trötta katter. Ingen snö fick vi, men idag kom den minsann!

Dock slutade julaftonskvällen väldigt tvärt med en akut skada. I julklapp fick jag en matberedare och mannen skulle visa mig att det faktiskt går att vispa grädde i den, och när grädden var klar ville han visa att den tjocknat. Och då vänder han skålen upp och ner och knivbladet i den faller ut rakt ner mellan vänster hands pekfinger och långfinger. Det skvätte blod lång väg och han försökte stoppa blodet så gott det gick, men snart kände han att han förlorade känseln i ena fingret så vi konstaterade rätt snabbt att det här måste sys.

En lugn och kaotisk julafton

Så vi fick helt enkelt åka in till akuten. Där fick vi vittna mer blod och snart blev hela handen omlindad i bandage. Därefter åkte vi andra hem och mannen blev kvar. Tre timmar senare fick han komma hem, även fast de egentligen ville ha honom kvar till på måndag. Handkirurgen de fick ringa in akut har istället tillfälligt sytt ihop det djupa såret. Men på måndag blir det operation.

Och så var det med det. Nu är ett par sköna lediga dagar över och jag börjar jobba imorgon igen. Mannen får åka in på operation. Jobb för mig i tre dagar men sedan ledigt igen. Ska bli skönt! Jag har konstaterat att jag har garderober att röja i och lite pappersarbete att ta tag i här hemma.

Dessutom har jag fått ett diskfel i min dator, och troligtvis behöver jag byta hårddisk! Inte skoj, en vän har försökt fixa det åt mig så gott det gick tillfälligt så nu har jag inte alla program jag brukar använda mig av. Därav endast foton från Instagram idag.

Hoppas ni alla haft en lugn och skön julafton!

2 thoughts on “Jul i uppförsbacken

 1. Men hu så fruktansvärt!!!
  Å trist med datorn..:( Ibland kommer allt på en gång känns det som.
  Nu kan det ju bara bli bättre!
  God fortsättning!
  Kram Anna

 2. Men nej, vad jobbigt :( Hua!
  Tur ändå att det finns så duktiga kirurger. och hoppas verkligen att det blir bra.

Comments are closed.