Grönkål blir chips

För länge länge sedan provade jag göra chips av grönkål. Första plåten brände jag, den andra blev mer okej. Det verkar som att det gäller att få dem perfekta, för annars blir det som tuggummi i munnen efter lite tuggande.

Det gäller att ta till vara på grönkålen efter att du köpt hem den. Jag tycker den blir ful ganska fort. Så antingen grönkålschips, eller gör en grönsallad till tacos då den är supergod att knapra på precis som den är också.

Fredagsmys med grönkålschips

Istället för fredagsmys med vanliga chips så är ju grönkålschips ett mer hälsosamt val av snacks. Och så enkelt att slänga ihop egentligen. Skölj och torka torrt med handduk. Skär av bladen från stjälkarna, blanda med olja, salt och chili till exempel. In i ugnen cirka en kvart på 175°. Obs håll koll!

grönkål

Grönkål

grönkål

Grönkålschips

grönkål