Glad Lucia och 3:e advent

Det är supersent nu men jag kikar ändå in och säger Glad Lucia och 3:e advent!

Årets starkvinsglögg med thésmak var verkligen stark! Så ta det försiktigt så ni inte blir på kanelen. Thésmaken försvann lite i det starka tycker jag. Men flaskan är otroligt snygg! Bakat lussekatter i helgen. Min tanke var att göra lussekatter på kokosmjöl och pofiber, men i vanlig ordning när jag ska prova på nya recept så går det inte alltid så bra. Jag blir så ivrig, och läser inte ordentligt. Så jag kastar i alla ingredienser i assistenten och kör på! Fullt ös,..för att sedan märka att värst vad skålen var kall! Det här kan ju inte jäsa!

Min tonårsdotter sa -”min hemkunskapsfröken säger att man ska ALLTID läsa igenom HELA receptet först”…

Tröttmössa på! Gjorde ett tappert försök att värma den kalla degen framför braskaminen, men lönlöst liksom. Så det fick bli en ny sats med jäst och mjöl och allt. Dock bytte jag vanligt strösocker mot någon typ av sötströ. Mjölet tog slut så det fick bli blandning av vetemjöl och rågmjöl. Men det blev helt okej ändå, och faktiskt inte så supersöta som jag gillar.

Sådärja, en helt vanlig jul i uppförsbacken!

starkvinsglögg

Starkvinsglögg och lussekatt