Sjätte sinnet med touch av ytlig glans

Minns ni att jag berättade om vår diskmaskin som havererat? En kväll lät det väldigt konstigt i huset, det liksom knäppte högt och dovt, och till slut började det lukta lite bränt också. Ut i köket och där bolmar det stickig rök ur diskmaskinen. Det var de tio åren det. Men det gjorde faktiskt inget för jag var så trött på den där gamla maskinen, som gått sönder lite här och där och även fått ett utbytt kretskort också. Så nu var det bye bye adjööö för den.

sjätte sinnet

Sjätte sinnet med touch av ytlig glans

Och utan diskmaskin vill man ju inte vara en längre stund. Snacka om att spara in tid och vatten med en maskin. Så iväg och leta ny och träffade en supertrevlig försäljare som verkligen kunde allt om diskmaskiner. Det fick bli en snygg och tyst diskmaskin från Whirlpool som har 6th SENSE PowerClean. Det sjätte sinnet känner av hur smutsig disken är, och optimerar förbrukningen av tid, vatten och energi. Då vi alltid haft problem med bestickkorgar som går sönder, så gillas diskfacket som man drar ut längst upp i maskinen. Där lägger man ner varje bestick bredvid varandra, helt suveränt för en liten familj! Jag har bara ett enda litet minus och det är att den övre lådan till glas inte räcker till för höga glas, men jag löser det med att kila fast dessa mellan tallriksställets pinnar, om ni förstår. Men det fungerar inte alltid, beror på vilket glas det är. Men hey!..en diskmaskin med sjätte sinnet är förlåtet, dessutom lyser (!) loggan ”the 6th SENSE” när man startat det programmet! Skulle ha fotat det nu när jag tänker efter.

Vi fick ett bra pris också, samt kunde få med oss den hem direkt. Plus att försäljaren bjöd oss på droppskyddet man ska ha under, och högklassiga produkter av Finish som blivit mina favoriter. Både salt, spolglans och maskinrengöring. Vilken skillnad på vårt porslin efter den första disken! Jag är nästan lite glad att vår gamla diskmaskin gick sönder.

sjätte sinnet

Dessutom fick det bli en vit diskmaskin den här gången. Och som ni vet, det ena löser det andra, och hokus pokus så blev halva köket renoverat med nya bänkskivor, målade väggar och ny kyl och frys också. Även dessa blev vita. Var så trött på allt det rostfria som aldrig går att putsa snyggt. Nu kanske ni undrar varför man renoverar halva köket, men det är bara ena långväggen som jag vill tapetsera om helt enkelt. Den behöver även snyggas till lite för just den sidan av köket blir alltid rörig så otroligt fort. Dags att slinka in på Pinterest och få lite inspo!

Nya hyllplan har kommit upp där jag kan ha alla mina glasburkar och annat. Fina brickor, fat och kokböcker. Hade passat väldigt bra med Markus kokbok som jag borde köpt med mig hem i fredags när jag var på Mitt kök-mässan. Jag ska visa er fler detaljbilder från vårt nyrenoverade kök. Nu har jag vant mig vid det nya, först var jag lätt gråtfärdig men ju mer allt föll på plats så kändes det bättre. Tänk vilken vanemänniska man är och hur hemmablind man kan bli.