Vår nyutbyggda altan i trä och lite växter

Tillägg: Jag glömde ju bort att länka till fotoutmaningen hos Malin, där temat är trä! Trä som i virke till vår altan, och trä som i drivveden ni ser på första bilden på vår bänk. Drivved från Höga Kusten.

Någon som vill kika på vår utbyggda altan? Här kommer två collage jag plockade ihop. Man ser absolut inte hela långa altanen här, men det kommer fler foton en annan dag. Altanen sträcker sig en bra bit ut från huset nu mot vad den gjorde förut, så en hel del gräsmatta har försvunnit, men tomten är fortfarande väldigt stor så det räcker och blir över.

Här ser ni olivträdet, och det lever än! Mot den väggen ska det skruvas upp vitmålad panel för det är under tak och kommer snart vara innanför altanglasen som ska upp.

Längre ner ser ni klematisen slingra sig uppåt, och den nya perennen höstvädd ”perfecta alba” som den tydligen heter. Jag har länge trott att det var ”Miss Willmott”. Väldigt lik den jag hade förut som jag antingen rensade bort eller så dog den. Borta är den i alla fall.

Vi är supernöjda med vår nya altan. Det kommer bli riktigt mysigt när allt är på plats. Staketet med liggande brädor gillas enormt! På andra sidan det staketet finns nu rabatten som jag förut hade precis vid altanglasen. Men de höga grässorterna kommer vippa fint i vinden högt över staketet i höst. Sen har jag planterat lite sommarblommor, lejongap, nån tuvig grässort och vad heter den nu…slingrig silvrig variant.

Torsdag kväll nu, imorgon sista dagen innan semester! Längtar så! Även om det är tråkväder och ca 15+…brrr

8 thoughts on “Vår nyutbyggda altan i trä och lite växter

  1. så snyggt det ser ut där på er nya altan… och vad roligt det är med fina växter till!
    Ha en skön start på helgen!

Comments are closed.