Porträtt ska visa känslor

Fredag vänner! Så härligt så det är inte klokt. Fredag innebär också fotoutmaning hos Malin, och nu är det porträtt som gäller. Det finns så många underbara fotografer som tar de mest fantastiska häpnadsväckande foton. Jag tycker om talande porträtt, med känsla så att man liksom får studera ett tag och fundera på vem personen kan vara och vilken historia personen har. Samt vad hände just när bilden togs.

I år har jag inte fått till något porträtt ännu, jag tror också att det är svårare för varje år, i alla fall hos oss, att lyckas få tonåringarna att ställa upp.

Jag hade världens chans idag som jag tydligen missade. Dottern är iväg på disco och fick lite lockar i håret och får iväg i all hast. Tog en snabb bild med mobilen, och systemkameran hann jag inte ens tänka på. Ej heller att det var temat porträtt idag. Så jag är sent ute.

Istället bjuder jag på ett par fina foton från förra året på tonåringarna.

Sommarfräknar

mästerkocken

Ung mästerkock

Fräknig sötloppa

5 thoughts on “Porträtt ska visa känslor

 1. Vilka fina, både bilder och barn! Min tonåring är en riktig linslus, så jag har det bra mycket lättare! Men min far lyder instruktioner bättre:)!

 2. Håller med dig om porträtt med känsla.
  Där man kan se människan, inte bara en uppställd bild.
  Gillar dina bilder! Det händer något i dom, rörelse.

  Fin lördag till dig/ Kram Hannis

 3. och en fin kille!
  Gillar bilden med håret, så typiskt tonåring tänker jag… vill inte alltid vara med på bild :)

  kram kram Malin

Comments are closed.