Nyduschad Tusse i frotté

Igår blev det Tusse-dusch!

En ordentlig kattdusch med kattschampo in på bara skinnet och ljummet vatten. Ojoj, har nog aldrig hört Tusse jama så mycket som han gjorde då. Han är annars väldigt tyst av sig. Inte så konstigt heller, och efter jämmer och elände lyfte jag upp honom inlindad i frotté och han lugnande ner sig, men darrade lite. Han blev nog lite rädd och frusen.

Fick snart byta till en ny handduk för den blev genast dyngsur. Satte oss i hallen under luftvärmepumpen där han snart blev lagom torr. Efter en stund fick han ligga i solen på altan och sköta sig själv. Så nu är han vårfin. Tror dock inte vi gör det här igen på ett bra tag, men han har kliat sig så mycket även fast han för ett par veckor sedan fått lopp- och fästingmedel. Vi får se om det hjälper, annars får han en ny dos efter ett par veckor till.

Någon som har erfarenhet av att duscha katter?

kattdusch

Nyduschad Tusse

 kattdusch
På tork efter kattdusch

Nyfriserad Tussebus

3 thoughts on “Nyduschad Tusse i frotté

  1. Haha stackars Tusse! Katten vi tog hand om som numer fått permanent boende hos mina föräldrar duschades bara en gång och aldrig mer! (Vi hade henne några år efter att hon blev övergiven i vår port när hennes husse gick bort, men var så rädd för barn så hon fick flytta hem till mina föräldrar när äldsta sonen började krypa efter henne). Stackarn såg så skräckslagen ut och jamade så hjälplöst att vi bestämde oss för att aldrig höra om det. Gissar på att hon nog aldrig fått en dusch tidigare.

  2. Kan inte påminna mej om att jag nånsin har badad nån katt!? Fast det låter ju nästan lite osannolikt med tanke på att vi ändå har haft ett antal såna förr om åren… Men jag tror faktiskt att de skötte det där väldgit bra på egen hand!? Det var ju dessutom korthåriga katter – kan nog vara skillnad med en som har så mycket päls som Tusse? Speciellt om han skulle ha råkat få loppor eller nån annan ohyra, stackarn!

    Nu har man förresten fått börja plocka fästingar igen på hundarna. Suck!! Ska köpa nåt medel så fort som möjligt – inte för att det blir fästingfritt precis trots såna, men det blir iallafall lite färre av äcklisarna! :-(~

    Ha det fint!!! :-)

Comments are closed.