Tonårsdotter firade tretton år!

I lördags firade vi dottern som fyllt 13 år. Fixade två tårtor detta år, plus en middag i form av biff med bambuskott. Allt efter dotterns önskemål. Först på förmiddagen firade vi med morfar och bara vi. Lite senare vid middagstid kom tre kompisar som också skulle sova över. Det blev rätt så sent, men oj vad roligt de har haft! Ätit gott, spelat spel och tjoat halva natten. En nöjd och belåten tonårsdotter har vi här hemma nu.

Jag tycker det är skoj att fixa och dona, och det är inte helt ovanligt att jag provar nya saker. Särskilt med tanke på att göra andra glada såklart, men också för att det är så roligt att fotografera lite annat än den den vanliga vardagen. Dock går det inte alltid som jag tänkt mig, men jag försökte få till en egen pompom, och visst blev det väl en!? Kanske inte helt symmetriskt rund, men det var ju min allra första. Eller så har jag säkert gjort pompom när jag var liten, men det är inget jag minns. Det var kul, och jag tycker de är himla fina att ha hänga någonstans så det blir nog fler. Måste köpa lite mer silkespapper bara.


Tårta och presenter

Så skulle jag ju göra två tårtor. Hade förberett en dagen innan, med fyllning och grädda utanpå. Stod över natten och sedan ville jag ha på mer grädde ovanpå innan marsipanlocket skulle dit. Men där fick jag hjärnsläpp och locket åkte på utav bara farten, även fast grädden stod precis bredvid och väntade. Jaja, lika bra då eftersom dottern inte gillar så mycket grädde.

Och så försökte jag pimpa den andra tårtan med att liksom skära rutmönster i marsipanlocket, och jag konstaterade ganska fort att det skulle jag ha gjort innan jag lade den på tårtan…ah,.. ni vet. Som vanligt så där när man är som jag. Men det bliiir ju så bra ändå. Och gott!


D.I.Y pompom


Happy Teen!


The Cake


Cake nr 2

One thought on “Tonårsdotter firade tretton år!

Comments are closed.