En kik på råspont i nyrenoverat rum

En liten kik på dotterns nyrenoverade rum. Det är ju inte helt och hållet renoverat, utan vi har bara gjort halva rummet, och taket. Taket var tidigare vitlaserat, väldigt dålig vitlaserat, och har varit så sedan vi flyttade in här för snart tio år sedan. Jag har kladdat på kvistlack, vilket jag inte rekommenderar för det hjälpte knappt. Finns säkert annat som är bättre. Men det duger. Sedan två lager med vit halvblank färg. Dessvärre tog färgen slut när jag var nästan klar, så får köpa en liten komplementburk snarast. Läste någonstans att det finns kvistlack på sprayburk,..någon som använt det?

Varför färdigmålad råspont?

På två av väggarna har vi täckt med råspont, färdigmålad vit råspont. Alltså så snyggt det blev! Vi och dottern är supernöjda! Och varför det blev färdigmålad råspont är ju för att vi tyckte att det räckte med att måla taket, det är ju så grymt jobbigt. Blev till och med lite öm i kroppen av alla olika akrobatiska poser jag fick till för att komma åt överallt. Plus att det var så otroligt enkelt att bli väck den fiskbensmönstrade glasfiberväven.

råspont

Råspont

Så av det lilla ni ser på fotona (tog ju fel objektiv), så är det ju råspont på ena långväggen, och fönsterväggen. På fönsterväggen fanns även en dörr som vette utåt trädgården eftersom det där rummet tidigare varit ett förråd till huset. Den dörren har vi isolerat och täckt för med råsponten, vilket är bra för nu blir det lite enklare att möblera där inne.

På fotot nedan ser ni också råsponten på ena långväggen och en vägg som inte är klar. Det är den gamla glasfiberväven. Så den ska bort, och täckas med någon ny modernare tapet efter dotterns önskemål.

Nu några frågor till er. Har ni använt råspont någonstans hemma hos er, har ni täckt över glasfiberväv någon gång, och täckt ett vitlaserat tak?

2 thoughts on “En kik på råspont i nyrenoverat rum

  1. Jag har använt kvistlack och det fungerade bra. Dock har jag inte satt upp råspont så det vet jag inget om tyvärr. Kul för dottern att få lite nytt och fint i sitt rum. Kram Pernilla

Comments are closed.