Pepparkakshus

I år gjorde vi ett pepparkakshus! Jo, vi har hjälpts åt lite då och då för att få ihop det här huset men visst blev det rätt fint? Först gjorde dottern själva husväggarna, med lite hjälp från mig. Därefter hjälpte mannen till att få ihop delarna med kristyr, en skorsten av en stor marshmallow och ett par pepparkaksgubbar på taket, samt med minimallows skrev dem ”God Jul” på taket. Sen fick allt torka ihop under natten. Idag fick jag dit lite fönster, lite mer kristyr här och där och runt taket, samt lite fler gröna små granar petade jag dit. Florsocker på toppen av allt. Det är också hackade pistagenötter runt fönstren.

Och så blir man så där efterklok och tänker varför dekorerade vi inte bitarna först, och limmar ihop efteråt?… Innan man gräddar husväggarna kunde man ju ha gjort håll för fönster t.ex. Ibland flödar fantasin mer när man är klar, än innan man ska börja.

pepparkakshus

Pepparkakshus

pepparkakshus

Minimallows och en megastor

 

Joyful xmas!

One thought on “Pepparkakshus

Comments are closed.