Sparande inför framtiden

Man skulle kunna se skatteåterbäringen som ett sparande, om man får tillbaka på skatten förstås. Nu när den äntligen kommit så kliar det i fingrarna. Det finns massvis med hål att stoppa pengarna i. Jag kan komma på mängder av saker jag skulle behöva göra hemma. Jag skulle vilja resa.

Hur nyttjar jag pengarna bäst

Jag skulle också kunna ta en del utav summan och sätta in på barnens sparkonton inför framtiden. Jag är glad att vi faktiskt redan, sedan barnen var små, har sparkonton åt dem. Det skulle ju dock ökas på fortare med en redig slant in på kontot, ett sparande inför framtiden. Något att tänka på inför födelsedagar är ju att önska en peng till sparande, leksaker finns det säkert gott om ändå. Eller varför inte flera sparanden på olika banker.

Det är ju faktiskt så att sonen hemma börjar närma sig moppeålder, och självklart vill han ha en moppe. Men då behövs det ju tas ett moppekort, och så behövs moppe och hjälm. Redan tre månader innan 15 år fyllda får man börja i trafikskolan, det är ju snart! Därtill kanske han vill börja övningsköra för att ta bilkörkort, köpa bil…och flytta hemifrån. Sedan fyller ju dottern tonåring så småningom.

Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg här, men det kryper sig på och är viktigt att börja fundera över ett nyttigt sparande.

sparande

Moppeåldern

Skrivet tillsammans med Sevenday.se