Far och son ghostar

Jag gillar ju skådisen Will Smith. Så naturligtvis var jag ju tvungen att se After Earth där han spelar ihop med sin son Jaden. Filmen har inte fått så bra betyg.

För det första tycker jag att man kastades in en aning i allt det där med att öva på att inte visa sin rädsla, eller inte vara rädd, för de blinda monstren som tagit över jorden. Var kom dem ifrån?…Homo sapiens flyr till annan planet. Tusen år går och nu ska far och son ut på en tripp och jobba på relationen mellan dem.

Naturligtvis kraschlandar far och son på jorden efter ett meteoritregn, alla dör utom dem själva och när det fiskliknande (rocka?) rymdskeppet klövs på mitten i allt ståhej så hamnade såklart räddningssändaren väääldigt långt bort. Far är skadad i benet och sonen får på egen hand hämta det som kan rädda dem. Så ut på fältet far han med ett gäng syrekapsyler av något slag. Varför det är så dåligt med syre på jorden förstod jag aldrig, jag såg en massa grönska där som borde alstrat syre. På färden möter ju sonen en massa faror som han får hjälp med via teknisk utrustning, och far kan även kolla ryggen åt honom. Son blir biten av livsfarlig igel, han får ge sig själv mediciner i hjärtat, leta upp varma platser att sova på, fly från apor, tigrar och en gigantisk örn.


teaser-trailer.com

Slutligen löser sig allt i vanlig ordning trots att syrekapsyler gått sönder, kylan höll på att ta död på honom etcetera. Han lyckas även bli av med sin rädsla för monstren och gör som sin pappa och ”ghostar” lite när det verkligen gäller. Det var väl det enda budskapet jag fick av filmen, ”rädslan är en produkt av din fantasi”, för annars är den väldigt tillintetsägande…eller var det förutsägbar jag var ute efter.

Jag vet inte vad det är riktigt, eller om det är just det att dem spelar far och son i filmen. Fast det kan inte vara det heller, för i The Pursuit of Happiness var det också far och son och den filmen är riktigt bra! Sci-Fi i all ära men njae inte alltid något att se kan jag tycka, även om effekterna är bra gjorda och att det finns bra skådespelare med. Storyn håller inte känns det som, skulle velat ha mer och det känns som om det saknas något. Hur allt började hade varit intressant, eller såg man det?..ja det säger väl hur mycket intryck jag fick. Snygg filmning, yta, och med bättre story hade det blivit bra. Till och med ”I am Legend” är bättre och där spelar han helt själv i  en stor del av filmen.

3 thoughts on “Far och son ghostar

  1. Låter ju inte klokt det du berättade. . . (om skolan)!
    Sonen hade slagit sig i skolan, stor bula i pannan och hade blött rejält med näsblod. Lite omtumlad. Ont.
    Men han är en viking helt utan smärttröskel tror jag. Han blir ledsen om det är någon som sårar honom, inte annars. Få se hur han kommer se ut i morgon när han vaknar. . . Otäckt med slag mot huvud ändå.
    Kram N

Comments are closed.