Hos trädgårdsmästaren

Gokväll! Måndagen är över och den här veckan är ju kort också, superskönt inte sant!? Igår jobbade jag lite extra, både för lite extrapengar samt plus på flexen. Efteråt åkte jag till trädgårdsmästaren för att handla lite blommor att plantera i krukor.

Blå hortensia

Jag valde vit pelargon, fuchsia, snöflinga och murgröna. Frågade trädgårdsmästaren efter lämplig jord att plantera om min hortensia i. Betalade och gick ut till bilen. Ställde in mina blommor i skuffen och gick för att hämta jordsäcken.

Efter en stund ser jag en man komma gående och hör honom plötsligt säga:
-Men….är det dina blommor i min bil!?
Det känns om om min hjärna ska lösas upp, jag fattar ingenting. Ordväxling sker vilket jag inte minns så mycket av. Fast inga arga toner som tur var.
Blev helt ställd och därefter upptäcker jag ju att jag har helt sonika öppnat bakluckan på hans bil, som för övrigt också är svart, och ställt in mina blommor där.
-Du kan ju inte ha låst din bil alltså, säger jag.
Och så ber jag om ursäkt och tar genast bort mina blommor därifrån och när jag ställer in dem i min bild så ser jag ju att inredningen i vår bil är ju ljusgrå och hans var svart. Inget jag reflekterade över. Sen säger han:
-Och du kör ju Volvo!

Alltså fråga mig inte vad han hade för bil, den var svart som vår i alla fall. Lite senare står jag på vår framsida av huset och planterar lite blomlökar i rabatterna. Då ser jag ett par komma gående i backen. När de kommer närmare så tittar mannen i sällskapet förvånat på mig och säger:
Nämen, bor DU här!? Jag såg inte att det var du. Och jag såg inte att det var han,…och hej och hå när ska det här sluta tänkte jag. Hahaha! Ett gott skratt fick vi i alla fall.

Vit pelargon

6 thoughts on “Hos trädgårdsmästaren

  1. haha vilken underbar historia! Vilken tur att han upptäckte det – hade blivit pinsamt om du försökt köra iväg med hans bil!!!! kraaaam

  2. Hahahah åh så roligt!
    Jag är lika virrig jag. Klev in i fel bil en gång och klirrande med mina systemetpåsar babblade jag på tills att jag tittade upp och såg att på förarsätet satt inte min sambo utan en förskräckt man. I bilen bakom satt min sambo och skrattade så han grät. Hoppsan! :D

Comments are closed.