Och så kom julmånaden…god bless

Nu i varenda hem, juleljus julebak och julegrupper. Vår julgrupp enligt bild, är inte klar. Min kollega har lovat mig mossa. Men det verkar som mossan ligger under snö nu, men äsch jag får väl hitta på något annat. Några tips? Skulle vilja ha något grått sirligt mellan det gröna, mina visioner ni vet. Jag kan ju faktiskt köpa mossa, men det är så himla fult! Gummiaktig köpemossa…brinner lätt också.

Tusse gillar i alla fall julgruppen och satt så fint bredvid och både lukta och titta. Såg aldrig om han tog sig en tugga men i bild tuggar han faktiskt på en cyklamen som står i bakgrunden. Hoppas de inte är giftiga, som ju hyacinter är för katter. Oj, inte bra. Och jag som köpt hem fem stycken hyacinter, alla vita såklart. Jag får ställa upp julgruppen någonstans där jag tror att han inte kommer åt. Absolut inte mitt på köksbänken. Där hade jag nämligen lagt ett par påsar fulla med ljuvliga nybakta saffranskatter. Det resulterade i en ordentlig saffransorgie när Tusse bet igenom påsen och smaskade i sig säkert en halv lussekatt när vi var ute, och jag har ingen aning om han fick i sig russin. Det var inte russin på alla nämligen. Russin är inte heller bra för katter. Saffran är…inte heller bra.

Julen är inte till för katter helt enkelt.

Tusse gillar julgruppen
(Tusse mår bra)

One thought on “Och så kom julmånaden…god bless

  1. Jag var ute i lördagseftermiddag och slet loss ett stycke djupfrusen mossa från en sten på vår tomt, för att ha i ett hyacintarrangemang. Det var i grevens tid tydligen, för sent i lördagskväll började det snöa och sen höll det på ända fram till kvällen igår.

    Svårt det där med att freda vissa saker för katter, för de är ju mästare på att ta sej upp på och in i det mesta… Hoppas verkligen att Tusse inte råkar äta något som är farligt för honom!

Comments are closed.