Julspelet

I kyrkan även detta år är det 4:orna som bjuder på julspelet om jesusbarnet som föds, och Emmas klass var på tur i år. Emma spelade ett av fåren och sedan sjöng de lite sånger traditionsenligt. Mycket fint och det hela håller på en timme och lite till.

Som alltid sjungs en glad låt som avslut på det hela där refrängen går ”var glaaad, var glaaad… na na na na na nanaaaaaaaa” och så vidare. Kan den inte och den innehåller pruttonhundra verser. Men till min förvåning så sjöngs det bara två verser i år! Där blev jag lite snuvad för jag hade laddat för att sjunga ”var glad, var glad” ganska många gånger.

Hur som helst åkte vi till McD efteråt för att fira att jullovet börjat för barnen. Väl hemma igen ligger min fina tygtomte på vardagsrumsgolvet. Tusse!…han har inte bara förälskat sig i en nalle, utan nu även tomten och river runt i hans långa fina skägg..hrmpf! Sotis däremot, han bryr sig inte så mycket.

3 thoughts on “Julspelet

  1. Vad GLAD man blir över att höra att det fortfarande finns skolor som inte är rädda för att göra ett kristet julspel och framföra det i kyrkan!! :-) Det är baske mej ingen självklarhet längre i samband med skolavslutningarna – inte ens vid jul… BRA!!! :-D

  2. Du tar så fina bilder!

    Det där med katter och julpynt känns ju igen. Kissen hemma dödade metodiskt alla änglavingar som hängde i julgranen.

Comments are closed.