Blöta svampar

Igår gick jag och Emma till skogen för att leta efter kantareller. Vi behövde inte leta speciellt länge och även fast vädret inte var det bästa så var det ändå skönt att komma ut. Det blev lite trattisar men även en och annan gul kantarell dök upp bland mossan. På kvällen fick barnen en varsin kantarellsmörgås och resten torkar jag på tidningspapper. Ibland om vi plockat riktigt mycket så förväller jag istället, steker upp i sin egen vätska och fryser in.

Har ni haft någon svamplycka än, och vad brukar ni göra med svamparna?

 

 

Svamplycka
...

3 thoughts on “Blöta svampar

 1. Finns det nåt underbarare än att plocka trattisar, svar nej, det är nästan som en drog, iallafall för mej :-) Hittar man en finns där hundra sägs det, och det stämmer så himla bra :-) Önskar dej fortsatt god svamp-tur :-)

  1. Jo, det är rätt svårt att sluta plocka när man väl hittat dem.
   Och om någon undrar varför rubriken var ”blöta svampar”…så regnade det när vi var ut.

 2. muuums va gott !
  Imorgon ska jag och eric ut och plocka svamp. vi tänkte åka ut till tyresta by och se om vi får någon svamplycka där .

  kram

Comments are closed.