Lavendelplock doftar gott

Idag tog jag tag i saxen och klippte av ett gäng lavendel från mina rabatter. Lika bra att ta de nu innan de blommat ut för mycket tror jag, ingen aning om man kan ta de när som helst för torkning. Emma hjälpte mig att plocka bort blomknopparna från kvistarna, för det är väl så man gör? Har ont om tygpåsar att lägga de i, orkar inte ta fram symaskinen heller direkt. Men de får ligga på min fina bricka jag hittade på Gekås och torka till sig lite så kanske jag syr en påse nån annan dag. Det doftar ljuvligt gott av lavendel och jag tog ett par kvistar till och hängde in i garderoberna direkt.

Har ni torkad lavendel hemma, och hur gör ni när ni torkar?

 

 

...

2 thoughts on “Lavendelplock doftar gott

  1. Jag har inte heller riktigt koll på hur man gör, men det SER iallafall RÄTT ut!? :-) Blir säkert jättebra!!! Själv har jag inte ens lavendel i min trädgård längre, för de plantor jag en gång hade har tyvärr dött ut. :-(

    Svar: Tror inte du vill se några foton på vår hund, om du visste vilken hemsk frisyr han har – nu igen… Suck! Måste fram med saxen igen inom det snaraste… <:-) Ska aldrig mer ha en ras som kräver så mycket pälsvård som den här (vilket visserligen är lite jämfört med många andra raser, men ibland känns det nästan som om en nakenhund vore det enda rätta. Och DÅ är det illa!!! ;-D)

Comments are closed.