Pimpad lekstuga

Nämnde jag förut att vi bygger en friggebod på tomten? Fast vi har en snickare här som gör jobbet och mannen hjälper till så det ska gå fortare. Hur som helst så har friggeboden kommit på plats. Det fattas takpannor, isolering och två dörrar. Sen lite färg, el och sånt på det. Friggeboden som är på 15 kvm är delad på 2 ytor, ett kallförråd och ett varmförråd är det tänkt att bli. När det är klart ska det bli skönt att flytta in en massa bös dit istället för att ha det spritt i huset/garaget/tvätttstugan.

Barnen har också snickrat och piffat till vår lekstuga som håller på att falla sönder vilket inte gör något, eftersom den ska bort med tiden. Det blev en ny dörr, för det var nästan bara en karm kvar av den gamla. Nu gjorde de en typ av ”wild wild west”-dörr, ser ut som ett stall förresten när jag tänker efter. Fattas bara hästen nu… Även farstukvisten snyggades till med överblivet virke från friggeboden.

Det här vädret gör det hela lite krångligt när det regnar till och från. Till exempel skulle vi i förrgår samtidigt som vi hade kött på grillen måla ett andra lager på golven inne i boden. Vi hade hittat lite gammal färg här hemma så det var ju perfekt. Det mörknade snabbt på och plötsligt öppnade sig himlen och det verkligen vrålregnade! Jag passade köttet och mannen hade nästan målat klart så jag var tvungen att släppa köttet och hämta sopsäckar och täcka för dörröppningarna in till boden. Det gick inte så jävla bra men till slut kunde han hjälpa mig och där stod vi med vattnet forsande ner i nackarna från taket. Jag trblor vi klarade det rätt bra utan att golvet blev alltför blött där inne.

Det blir inga foton på den händelsen hörrni,.. och just precis då sov barnen sen middag inne även fast de inte ens ätit middag för kvällen. Det är hårt att vara liten ibland, särskilt med sena sommarlovsnätter och när man är i snickartagen.

...