Ett litet collage

Ikväll är det tyst här hemma. Barnen sover över hos morfar. Jag och mannen har glott på film och nu blev jag väldans trött. Tänk om en arbetsdag kunde innebära sex timmars arbetstid istället för åtta. Då skulle inte hela dagen försvinna, och man kanske skulle orka mer när man kommer hem.

Jag har massvis med foton jag vill visa men det tar sin lilla tid att redigera. För ett tag sedan gjorde jag detta collage i ett program som heter PhotoScape. Någon som har det programmet och vet hur det fungerar? Jag lyckades ju få till det här collaget men det är ju en väldigt liten storlek på fotona vilket är tråkigt. Någon som vet hur man får de större i PhotoScape?

Fick ett tips idag via annakk´s blogg om en närbildslins,..shit hade man den hade jag kunnat zooma in den där humlan riktigt nära. Den får hamna på min önskelista, linsen/filtret alltså.

 

Collage i PhotoScape
(går ej att klicka)
Visar en större variant av humlan.
(Klicka!)
...

2 thoughts on “Ett litet collage

  1. Jag använder photoscape ganska ofta. Ett enkelt program. För att göra fotocollagen större klickar du på storlek uppe i vänstra hörnet. Där står 400×400 vilket är 100%. Ändra till typ 200% så blir bilden större :)

Comments are closed.