Touch and try Sony NEX-5N

Sent nu jag vet. Osynlig också ja…
I fredags, tröttheten from hell kom över mig. Började redan sen eftermiddag på jobbet. Kom hem totalt urblåst och stöp i säng. Att försöka somna när resten av familjen är hur pigga som helst och fredagsglada, gick ju sådääär. Men vilade väl en timme och kom sedan på fötter igen efter en god middag.
Det här vädret gör mig bara deppig och så trött, och på toppen av det så är det inte så jättekul på jobbet just nu. Rätt tufft faktiskt. Det brukar bli så här strax innan semestrarna börjar. Alla vill få sitt gjort och rensar sina bord typ. Men jag ska försöka ta det lugnt, en sak i taget.

Den här helgen har jag dock i trötthetens dimma köpt en annan kamera. Vår gamla Sony A300 är såld, skickad och kommer väl fram till köparen imorgon typ. Vi stegade in ganska så rådvilla och förvirrade i butikerna, och inte blev vi väl sådär kloka när vi stegade ut igen. Men, däremot så hade Elgiganten ”touch and try”, alltså 30 dagars öppet köp. Så även om jag nu fortfarande inte vet om spegellös systemare är min grej, det är ju jag som fotograferar mest här hemma, så kan jag nu prova på i 30 dagar och faktiskt ångra mig. Om jag nu märker att shit den här var ju himla bra och jag saknar inte alls min tegelsten till Sony systemare…ja då är det bara att behålla den.

Det jag pratar om är en Sony NEX-5N. Bild på den finns i Instagrammet, om den nu har uppdaterats…den verkar inte fungera helt ultimat. Med kameran fick man ett 18-55 mm objektiv och det har jag provat utomhus idag. Det jag redan märkt är att den är riktigt snabb. Den kan ju ta 10 foton per sekund om man vill det. Har inte forskat i hur dessa foton blir än. Istället fokuserade jag på blommor i trädgården och vill ju naturligtvis ha det korta skärpedjupet (skriver jag rätt nu), det blurriga i bakgrunden. Det verkar som att jag lyckades få kameran till det. Dock har den svårt att hitta fokus ibland…hm…måste utforskas. Men jag vet att i testet fick den minus på den biten. Det blir ju väldigt skarpa foton ute i dagsljus, inomhus är kanske en annan femma. Vi får se.

Estetiskt är den riktigt snygg tycker jag, liten och lätt och diskret samt greppvänlig. I like! Men det är ju inte bara utseende som räknas inte sant ;)…vi får se vad den går för.

Foton med Sony NEX-5N med lins 18-55/3,5-5,6

 

One thought on “Touch and try Sony NEX-5N

  1. Spännande med nyförvärvet – ska bli kul att se fler testfoton tagna med den här framöver. :-) Och det där med 30 dagars öppet köp är ju jättebra!!

    Svar på fråga: Mina ungar är ju mer eller mindre vuxna, så den där ”pinsamhetskänsligheten” (eller vad man ska kalla det) har vuxit bort, och de bryr sej inte om jag visar upp foton jag har tagit på dem. Plus att de så klart litar på att jag inte lägger ut några fula eller taskiga foton på dem – inga som de inte accepterar iallafall! :-)

Comments are closed.