Fredagsgrill

Goddag vänner, det är lördag! Vi var hos grannarna igår och åt en mycket god middag och myste på deras altan. Jag fick dock ha två filtar runt mig, frusen som jag är, för det blåste en hel del igår. När vi kom dit hade jag först kameran med mig för att bekanta mig mer med EF 85 mm objektivet. Sotis hade följt efter oss och sprang upp i ett träd, och där trivdes han som en panter. Perfekt att fotografera då!

Emma fick låna såpbubblor av grannarna,…och den råkade visst ta slut. Även det kul att fotografera. Får man älska ett objektiv?…det är riktigt bra måste jag säga. Kommer inte lämna tillbaka den inte. Men däremot blir det nog så att jag byter kamerahuset,..jag skriver ”jag” eftersom mannen inte hör det jag hör. Den ger ifrån sig riktigt jobbiga maskinella ljud. Jag hoppas verkligen att de nyare Canonkamerorna inte låter likadant. Risken finns ju…och jag sliter hår snart!

Lite senare öste regnet ner, verkligen öste! Plötsligt hör vi barnen tjoa och tjimma. Storsonen hade två polare hos sig som skulle sova över. De hade helt spontant hoppat ner i den iskalla poolen även fast både mörkret och regnet föll. Underbara kids,…jojo de fick minsann gå upp innan de drabbas av en pneumoni (lunginflammation). Så det har sedan regnat hela natten skulle jag tro och det har regnat till och från idag med…sa jag att jag gått på semester?…Fast den börjar ju inte förrän på måndag.

Men nu ska vi snart börja med maten här. Ikväll blir det fläskfilé med ört- och limepasta och eventuellt en Kilkenny till det. Trevlig lördag alla!


Sotis spanar

Sotis är heltaggad

 

 Grillat med tillbehör och en Kilkenny


Big bubble


Bubble blow

...Alla foton är tagna med Canon EOS 1100D, EF 85 mm f/1.8 USM...