Xmas tree

Julus granus

Nu sitter jag här och känner lugnet. Brasan sprakar och familjen softar i soffan. Julgranen lyser mysigt här intill oss. Julgranen hittade vi på Bauhaus. När jag skulle gå in och köpa den där granen som mannen pekat på, att DEN skulle vi minsann ha, så gick jag raka vägen fram och hämtade den. Jag fick den nätad av personal och sen bar jag den igenom hela affären fram till kassan, för att få höra 500 kronor!! Va?..nej, jag ska inte ha någon 500-kronorsgran.

Så jag fick snällt bära den tillbaka ut igen med nätet som skar in i fingrarna. Stånk och stön. Valde en ny och bar den heeela vägen till kassan igen för att få höra ett mer lagom pris 199 kr, och granåterbäring på 100 kr efter nyår. Mer överkomligt. En lagom hög barrtät gran. Nu är den överöst med i stort sett all granpynt Emma kunde hitta i lådan. Ingen matchning med färg och form här inte,..jag kände att jag ger henne fria händer helt enkelt.

Vi hjälptes åt och till slut försökte vi få den att stå så rakt som möjligt också. Den där granfoten är ju urusel. Hur tänker man när man tillverkar en grön ful granfot i plast som väger noll och ingenting. Är det tänkt att en julgran ska stå i en sån? Nehe du, vi fick snällt skruva fast den där granfoten i en träplanka för att få liiite mer stabilitet, lite. Ni får se granen på nära håll, och jag ser nu att jag bara fick med enbart vita/silvriga pynt på bilden,…i övrigt är det guld, rött och blått.

Det mesta är klart men imorgon ska vi shoppa de sista julklapparna som är kvar.

One thought on “Xmas tree

  1. Maken och jag var ute och högg oss en gran här hemma på tomten igårkväll – fast den var utsedd i förväg, för annars hade vi ju inte vetat hur den egentligen såg ut. Blev helt okej när det kom in och fick ljusslingan i sej. Resten av pyntet har dottern lovat att hänga upp ikväll, så hur den kommer att se ut när den är färdigklädd återstår att se. Men det lär bli bra.

    GOD JUL!!! :-)

Comments are closed.