Nya facebook är snyggt!

 
Min facebooksida

Idag har jag fixat till min facebooksida till den nya. Man kan vara lite före alla andra om man inte orkar vänta till lanseringen på onsdag. För att prova på eller helt enkel skaffa den nya sidan kan ni gå in på ”här är nya FB” för att göra lite inställningar. Bara att följa bildspelet och göra som det står.

Det verkar finnas många missnöjda facebookare där ute nu när den nya versionen är på G. Kan man väl förstå men är det inte lite typiskt ändå? Jag tror helt enkelt att man vänjer sig för visst är det väl rätt vanligt att många är emot förändringar. Man vill ha det som man är van vid. Jag drar absolut inte alla över en kam, jag själv till exempel har inget emot det nya facebook. Jag tror nog att de som protesterar sitter där en dag och säger -ja det var ju inte så farligt det här och inte speciellt svårt heller. Det går ju faktiskt att dölja och blockera uppgifter som man inte vill visa publikt eller för sina vänner heller för den delen. Man får helt enkelt ta sitt sunda förnuft tillfånga, vara extra noga med vilka man blir ”vän” med egentligen.

En grej som jag tycker är liite synd är att man kan tagga andra i sina foton. Det är ju inte nytt jag vet, men jag råkade nämligen tagga min son på en bild som jag inte tyckte var så farlig, men han tyckte det, och jag fick snällt ta bort den helt enkelt. Man borde åtminstone fråga personen ifråga först. Men vi alla vet ju att det finns mindre snälla människor som taggar andra på partybilder och annat olämpligt.

Jag har varit ganska så dålig på att uppdatera min facebook tidigare. Har även tagit bort den en gång men sedan gått med igen. Som jag nämnde tidigare så väljer man ju själv vad man vill skriva och inte. Jag hade ofta ingen fantasi till vad jag skulle göra på FB egentligen, det är ju supertråkigt att skriva ”vaknade med huvudvärk” men ingen behöver kommentera eller gilla för den delen. Har jag ingen fantasi borde jag väl inte skriva något över huvudtaget. Därför kändes det ganska bra att man kunde koppla bloggen dit, vilket jag för övrigt behövde tänka igenom ordentligt först. Men bloggen är ju faktiskt publik så varför skulle jag inte kunna ha den på facebook. Jag kan ju styra FB att inte visa mig publikt.

Eller vad säger ni, hur ser ni på allt detta?

 

4 thoughts on “Nya facebook är snyggt!

  1. Nya FB ska bli spännande att utforska, ser ju kanon ut! Funderar på om man kan göra en bloggsida på FB, typ som en ”grupp” då jag inte vill koppla min privata FB till bloggen :D
    Ha en fin dag!
    Kram
    BloggMamman- en humorblogg om BloggMammor & Mammaliv

  2. Jag har inte haft Facebook förrän helt nyligen, och hittills har jag inte ens fattat särskilt mycket av det som finns nu – så jag bryter väl ihop fullständigt på det där om den ändrar utseende om ett par dar, kan jag tänka!? 8-X

  3. Jag var så klart tvungen att lägga in den nya FB efter att ha läst ditt inlägg. Ser coolt ut men jag fattar inte var man ska se allas statusuppdateringar. Ser du dom nu eller ser man dom först när lanseringen görs? Jag gick med i FB 2007 =)

    1. Andras uppdateringar ser du väl på vanliga startsidan skulle jag tro, alltså inte på din privata sida.

Comments are closed.