LCHF – nybörjare

Vi har börjat bjuda in LCHF här hemma. Low Carb High Fat. Det känns nyttigt för kropp och hälsa, för välbefinnandet, för humöret, för livet. Vi har bara ett liv, så varför inte ta hand om det på bästa sätt liksom.

Jag vet inte riktigt hur det började men det ploppar upp hos vänner, bekanta, tidningar, tv och nätet. Snappar upp lite här och där alltså och blir såklart väldigt nyfiken, inte minst för barnens skull. Vad är det vi introducerar för mat åt dem egentligen? Jag tänker lagom är bäst helt enkelt. Inte ska de ha en 100% strikt LCHF-kost i flera år men absolut uppdukat i vårt hem då och då. Vi är vad vi äter stämmer väldigt bra och varför inte köpa närproducerat kött, eller odla egna grönsaker.

Just nu läser jag Matrevolutionen av kostdoktorn Andreas Eenfeldt. Min medicinman från och med nu. Han har än så länge skrivit boken Matrevolutionen men finns på nätet kostdoktorn.se där det finns mer att läsa och bra introduktion för nybörjare av LCHF.

Jag behöver inte gå ner i vikt, men däremot bygga upp muskler och få ha friskt hjärta och kärl i många många år. Jag tror att LCHF-kost kan hjälpa mig med det, med lite hjälp av fysisk träning också förstås. Jag har ett simkort, måste lära mig använda det kontinuerligt bara, och promenader är ju bra. När jag säger bygga upp muskler så menar jag inte att målet är bodybuilder-contest nästa, utan mer skaka liv i dem samt slippa dallret. Jag kommer inte bannlysa kolhydrater varken för mig själv eller min familj, men dra ner på det åtminstone, socker samt stärkelse. Light-produkter är däremot bannlysta, med ett undantag för mannen då som har diabetes och dricker Pepsi Max ibland.

Vad tror ni och hur ser ni på detta med LCHF-kost? Använder ni er av det och varför?

 

 

4 thoughts on “LCHF – nybörjare

  1. Lycka till med kosten…jag är också nyfiken men har inte provat på…jag har fuskat med lite GI bara…

    P.S Har du sett att jag kommit till final med en av mina bilder i vår lokaltidning…jättekul =)

  2. Hej!
    Tyvärr tror jag inte på den metoden! Tror faktiskt t o m att den kan vara farlig. Tror det bästa är att äta varierat med mycket grönsaker och lite fett/socker. Men har förstått att metoden är vanlig. (Vår kompis Johanna har också börjat äta så.)

  3. Jag är inte så jätteinsatt i det hela, men i princip tycker jag det låter vettigt att åtminstone undvika alla konstiga light-produkter och hålla sej till bland annat riktigt smör, grädde och fläskkött. :-)

    Lycka till!!

  4. Tror inte på några dieter,lagom av allt är nog det bästa.men att använda närproducerat o ekologiskt tror jag på,men att sluta med potatis tex nej.de värsta bovarna är nog godis och alkoholen.

Comments are closed.