Flytta perenner

Jätteprästkrage

Gomorron! Mulet mulet men det gör ingenting för jag hade tänkt fixa lite med rabatterna och då blir det inte lika jobbigt som när solen gassar. Jag har nämligen märkt att de röda jättevallmona tar över lite väl och skuggar andra blommor som inte får någon chans att växa till sig. De har ju blommat ut nu och jag har klippt ner dem så det ska väl inte vara någon fara att flytta på dem. De ska få bo i en annan rabatt ihop med vita storklockor och prästkragar istället.

 

2 thoughts on “Flytta perenner

  1. Om jag inte missminner mej så har de där vallmona väldans stora rotsystem, så hoppas du fick arabeta med dem i skugga och inte i stekande sol!? :-) Tror de kan vara lite kinkiga att flytta, men samtidigt har ju rotbitar lätt för att börja växa, så klarar inte själva ”bladruskan” sej så kommer det nog ändå att bli nya plantor med tiden. Blir ängskänsla sen att ha dem ihop med storklockor och prästkragar – fint!!! :-)

  2. hehe, jo tack solen kikade fram och varmt blev det och tungt…jag tror jag fick med hela roten eller så råkade jag kanske hugga av dem. Men de liksom föll isär, men jag petade ner dem i den andra rabatten och vattnade lite så får vi se. Bladen har jag redan klippt ner en bra bit för de var så fula och fula med hål, gjorda av något kryp antar jag.

Comments are closed.