Stämningsfull dag

Stämningsfullt

Tänk vad speciellt och stämningsfullt det är,..skolavslutning med sommarlovet framför sig. Solen sken…inte, men det var uppehåll så länge vi var i skolan samt på ängen när vi fikade. När vi gick det därifrån kom dropparna och sedan regnade det ett par timmar.

Williams gitarrdebut

Hur som helst så gick allt bra, barnen är nöjda och har stått på scenen med allt vad det innebär. Stämningsfullt men rätt så sorgset i år. Emmas fröken visade det tydligt då hon nu inte kommer att undervisa den klassen längre. Emma får ny fröken efter sommaren. William går i 5:an nu och nästa år står han på scenen liksom 6:orna och sjunger sista sången.
I år spelade han gitarr på scenen, och det är stort för han då han inte alltid gillar att stå i centrum men han hade hela klassen med sig på scenen som stöd. Alla spelade något instrument och en av dem sjöng, riktigt fint alltihop! En idrottslärare slutar och fick ett roligt avsked på scenen med mums-mumstävling och present.

Efter alltihopa, fika på ängen. Mysigt! Väl hemma har barnen lekt, cyklat, badat och vi har fikat en gång till. Vi åt den klassiska tårtan, pinocchio, brittatårta, glömmingetårta, som har många namn. Jag följde det här receptet på herrgårdstårtan från Arla.se, men hade även björnbär och hallon i mitten. Den är så lätt att göra och supergod!

6 thoughts on “Stämningsfull dag

  1. Ja, visst är det stämningsfullt med skolavslutningar å´va kul att William spelade gitarr…vilken gåva att kunna spela ett instrument!

  2. Den där tårtan vill jag smarra:)
    Hoppas vi ses över midsommar var längesen vi umgicks nu.
    kram från syster<3

  3. På den tiden barnen gick på låg- och mellanstadiet var jag alltid med på deras skolavslutningar, både vid jul och inför sommarlovet. Och det var alltid lika fint, vackert och mysigt – och alltid i kyrkan. :-) Jag tycker det är synd att så många skolor som haft som tradition att hålla avslutningar i kyrkan nu ”viker ner sej” och byter ut den mot någon annan lokal… Men, men!

    Tårtan ser himmelskt god ut!!! :-)~

Comments are closed.