Svarta fingrar och referensbilder

Ni fick en liten smygtitt på senaste teckningen för en vecka sedan. Teckningen med blyerts fick vara som den är, och istället ritade jag av den på ett annat papper med kol. Visar även mina referensbilder som hjälpt mig jobba fram bilden. Tyvärr har jag återigen slarvat med att spara var jag hittade dessa bilder någonstans. Men säg till om ni känner igen era bilder så tar jag bort dem direkt.

Blyerts – Ögonen är olika stora jag vet…och det trots att det är lättare att rita detaljer med blyerts än med kol. Läpparna är mycket smalare än på kolteckningen. Svetsblänk bakom som ska reflekteras i hennes ansikte.

Kol – Sååå svårt att rita ögon och andra detaljer med trubbig kol. Försöker lära mig skugga också. Munnen blev inte så himla bra och den där fläcken under näsan ser ju bara konstig ut nu när jag ser den på skärmen. Bilen är väl helt okej, svårt med fäljar. Svetsblänk är väl ok, kunde ha jobbat lite mer med det.

Jag lägger ut miniatyrer för jag tänkte att det kan vara kul att jämföra teckningarna i bildspelet.

5 thoughts on “Svarta fingrar och referensbilder

  1. Vad KUL att kunna teckna så där. :-) Jag ritade massor när jag var liten men inte nu längre, så jag har väl helt legat av mej.

    Klart du måste fota grodor! Ut och leta!! :-D

  2. Tack snälla ni!
    Smäm:Jag kanske skulle vässa kolpennan med en kniv nästa gång jag gör ögon och andra detaljer.
    AnnaKK:Du får ta tag i ritandet igen! Det är ju så roligt och avslappnande.

Comments are closed.