Prickig tårta och smöriga cupcakes

Tårtan med vitt marsipanlock, färdigkavlat till min stora glädje! Prickarna kavlade jag ut av svart marsipan och hittade två mått av olika slag. Text av vit glasyr.

Närbild på chokladcupcakes med ett litet band i svart marsipan ovanpå frostingen. Apropå frosting…den var inte god…den innehöll 150 g smör, vit choklad, florsocker och philadelphiaost. Jag kanske gjorde fel eller nåt, men jag tyckte den bara smakade smör och otroligt sött. Jag får nog leta efter något annat recept på frosting nästa gång.

5 thoughts on “Prickig tårta och smöriga cupcakes

  1. Vilket härligt kalas hon fick, Emma! Och de här cupcakesen är ju alldeles bedårande. :-) (Du skulle sett mina när jag en gång skulle försöka mej på att lägga en glasyr på dem. Katastrof!!! 8-X Men den glasyren var i och för sej rätt god! Fniss…).

    Det där med att försöka råda andra ang kameror är verkligen inte lätt – man vet ju knappt ens vad man själv skulle vilja ha!? <:-) Systemkamerorna ämnar jag inte byta ännu på ett tag, däremot är min kompakt snart 3 år så den är jag lite småsugen på att byta. Men ännu så länge har jag inte hittat nån som jag tycker är både tillräckligt bra och dessutom överkomlig i pris.

  2. Du är ju värsta pyssliga tjejen! Supersnygga och man blir ju riktigt sugen =) Har en liten fundering angående fotograferingen. Vilket/vilka bildbehandlingsprogram använder du, tycker du får ett sånt härligt ljus på bilderna! Sedan undrar jag vilket format du fotar i?

    1. Ja, synd att frostingen inte smakade så bra, men jag ska prova en annan sort nån gång.
      Jag fotograferar med systemkameran i jpg+raw-filer. Varför jag fotograferar i raw är just för att det är lättare att rädda fotona i photoshop cs4, om de t.ex skulle ha blivit alldeles för över- eller underexponerade. I like raw! :) Tack förresten, kul att folk som gillar mina foton säger det också, då blir jag glad!

Comments are closed.