Min lilla

För 9 år sedan kände jag mig otroligt lugn, det här var ju andra barnet så det här kan vi nu tänkte jag. Ord som ”det andra barnet kommer fort” bekymrade mig inte och tog en lååång dusch på morgonen när värkarna började. På med val- och delfinmusik i bakgrunden och slappade på soffan en stund. Efter ett antal timmar tyckte jag nog att det var dags att ringa efter mannen och sen satte det fart ordentligt. Så efter 11 minuter på förlossningen, kikade Emma fram. Enligt förlossningsjournalen med ”höger hand mot kind”.

Mina tankar om att ”det här kan ju vi” fick jag sent glömma då hon föddes med högersidig läpp- käk- och gomspalt. Omtumlande och helt obegripligt. Jag kände mig skyldig att jag gjort något fel under graviditeten men vi kunde inte finna något, ej heller någon i släkten som fått det, så enligt läkarna troligen ”slumpen”. Det viktigaste var ju ändå att hon för övrigt är fullt frisk. Det har varit många tuffa perioder att ta sig igenom och nu dessutom efter tre stora operationer ser det jättefint ut. Vi är så tacksamma att allt har gått så bra.

Hon är en tuff tjej, snäll och omtänksam mot andra. Trots att hon och storebror har i stort sett dagliga fajter så gör hon allt för honom. Storebror vill gärna bestämma och styra men Emma vill klara sig själv och visa att hon kan! Hon är en liten drömmare, tänker mycket och kan stanna upp mitt i allt. Hon spelar innebandy precis som storebror, och älskar att pyssla.

7 thoughts on “Min lilla

 1. Grattis i efterskott till Emma, och så önskar jag dej och hela din familj en jättefin alla hjärtans dag! :-)

  Det där med att söla lite väl mycket in till förlossningen känner jag igen! ;-) Dottern (vår två:a) kunde mycket väl ha kommit ute på sjukhusets parkeringsplats! Fniss!!

 2. Jag slås av tanken att det måste ha varit förenat med en massa oro att ens älskade unge får genomgå operationer och annat. Men, tänker också att det är tur att ni bor i Sverige.

  Ha det gott. Hoppas att du haft en fin måndag.

  1. Tack, jo massa massa oro och nya rutiner med amning som ej fungerade, ej napp, maten åkte upp genom näsan, frågor från omgivningen…jag skulle kunna skriva så mycket mera.

 3. Hej… Så otroligt fint skrivet.. vet precis hur du känner, å gott igenom.. men ni ha kommit lite längre fram i procesen…Är själv mamma till två flickor… va att den andra tösen föddes med högersidig-läpp, käk och gomspalt.. Hon är nu 3 år..

  1. Tack Malin, ja de tyngsta operationerna har hon klarat av och nu är det många år kvar med tandläkarbesök och tandställning.

 4. Hej och tack för besöket inne hos mig!
  Vi har faktiskt varit inne på din sida ett flertal gånger, framförallt i början när vi ville finna så mycket information, och bilder som möjligt!
  Hon e superfin er dotter´(Självklart er son också :) )

  Du får självklart säga LKG-barn, om det är ett uttryck som symboliserar något annat för dig.
  För mig, blir det bara som om Alva sätts i en kategori, och jag tycker inte om det alls. Men alla är vi olika :)

  Ha det underbart/Elliz

Comments are closed.