Cigarrer i vassen

Jag tog en timmes promenad idag men det närmsta jag kunde komma en fågel var hemma på tomten. Jag satte mig ner på ett sittskydd och väntade en stund. Ganska snabbt blev det kallt om baken, men jag härdade ut en liten stund till. Sen kom det en liten blåmes och kollade in mig innan den lugnt satt och käka på en talgboll. Se på mig här sitter jag och ser söt ut ser det ut som den tänker…eller snarare -vad f-n glor du på…

Under promenaden nere vid sjön fick ett par cigarrer i vassen hamna i fokus, ser ut som dumleklubbor…eller nä inte riktigt. Förresten vad kallas dem för egentligen, heter det cigarrer?..

Inte så mycket mer att säga om den här dagen. En skön lat söndag. Hämtat in lite ved har vi gjort och flisat ner mattan på altan lite till. Jag och Emma har tecknat lite grann. Snart ska jag börja med maten och lite senare ta en kaffe och kika i tidningen Antikvärlden som jag börjat prenumerera på.

2 thoughts on “Cigarrer i vassen

  1. Jag tycker det är svårare nu att komma nära fåglarna än vad det var innan i vintras. Då var de så totalt fokuserade på maten (jag fotar dem intill fågelbordet/fröautomaten) men nu tar vårkänslorna över mer och mer och de intresserar sej mer för varann och så där. :-) Står jag vid maten så kan de tänka sej att käka lite senare istället – när jag har gått därifrån… Hm! <:-)

    Kaveldun, är väl det egentliga namnet på växten. Men visst liknar fröställningen en cigarr! :-)

Comments are closed.