Det växer så det knakar

När sommarlovet började kom Emma hem från skolan med en liten liten planta i en svart plastkruka. Det var en paprika, sa hon. Vi märkte snart att det var dags att flytta över den i en vanlig kruka och efter det har vi även delat på den, så nu är det två plantor. Nu börjar det äntligen hända något, och vi tror nog att det är en liten paprikabebis på väg.

3 thoughts on “Det växer så det knakar

  1. Ja, nog är det en paprika – eller möjligen en chili – planta. Och det bör vara en blomma som är på gång först.

    Kul grej för barnen att göra i skolan förresten, att plantera frön och få växter med sej hem över sommarlovet. :-)

    Vad har du mer än 80-200 i din fotoväska, om man får vara nyfiken? :-) Jag har ett 70-200 som alltid sitter på min Canon 40D, och som jag mest använder till insekter, djur och natur. Ibland till porträtt också. På 450D:n sitter 18-200-objektivet, och det är ju ett sånt där allroundobjektiv som funkar till allt även om bilderna inte blir riktigt lika bra som de som är tagna med det andra objektivet. Har även ett fast 50mm´s, men det använder jag nästan aldrig.

    1. Hm, skrev jag 80-200, jag menade att jag har 18-200 :) Det är det objektivet jag har, som också är ett allroundobjektiv. Det negativa med det som jag märker av min lilla erfarenhet är att den låter oerhört mycket, det går inte att smyga med den direkt. Den är ju bekväm på det sättet att man inte behöver byta objektiv fram och tillbaka. Eller är det kamerahuset som ger ljud? jaja,..Önskar enbart ett makroobjektiv för att komma riktigt nära.

  2. fiint.. lucas hade med en planta hem har blommat jätte mkt..
    filmen black death.. jo sådär, handlar om digerdöden

Comments are closed.