Det surrar i vallmon

little bumblebeeHumlorna gör ofta besök i jättevallmon. Vallmoblomman har rätt stora blad och det händer ju att bladen är slutna, eller hur man nu ska uttrycka sig. Men humlan kommer ju dit den ska ändå.

Det är iiiinte lätt att fånga dem på bild, särskilt inte när man får sitta och lurpassa för att fånga just det ögonblicket innan den flyger ut ur blomman igen. Lättare var det dock när den kämpar sig in mellan blombladen. Väl inne blir surret mycket ljusare och låter som taget ur en tecknad film. Ni måste bara förstora upp bilden så mycket det går (ni kanske behöver klicka två gånger) för den är riktigt söt när den kravlar sig in. Man kan även ana yttepytte vattendroppar på den lilla baken. Jag har ju inte det där superduperbraiga macroobjektivet jag vill ha än.

Förra året lyckades jag också fånga en humla på väg att borra ner huvudet i en lavendel. Se här.

One thought on “Det surrar i vallmon

  1. å sicken söt liten humla bebis.. när den kravlar sig in mellan bladen, å jag vet hur svårt det är att fånga en humla på bild.
    Något jag önskar mig när jag fyller år är en ordentlig kamera som du har. nån eos eller nåt behöver inte vara lika stor:-))

Comments are closed.