sambucus nigra med flera

Idag var jag hos trädgårdsmästarn och köpte in lite perenner. Det blev vit solhatt, kransveronika och en purpurfläder. Purpurflädern ska få växa sig stor på framsidan. Av bär och blommor kan man göra saft t.ex,…kanske något jag får lära mig i framtiden. Den är ju ganska liten nu, men kan bli cirka 1,5 – 2 meter om jag förstått det rätt.

Så ikväll har jag grävt bort en massa ogräs och diverse växter som jag inte gillade och hällt på ny jord där flädern ska få vara. Det blir nog inte några doftande blomklasar i juni-juli i år, men till nästa kanske. Efter lite trädgårdsarbete tog jag en lång promenad och nu är jag helt slut.

2 thoughts on “sambucus nigra med flera

 1. Hej!

  Är det fläder som du kan använda och göra saft kan jag varmt rekommendera det. Enkelt att göra och väldigt gott!!

  Kram Sofi

 2. Hejsan!

  Här bara regnar det och regnar… Hade behövt varit i trädgården hela dagen egentligen, och flyttat på växter som inte kan vara kvar där de är nu eftersom vi har bestämt oss för att göra en stenlagd uteplats där istället för rabatt. Får hoppas på uppehåll i morgon istället! :-)

  Konstigt att du inte får upp mina inlägg på Bloglovin, för vad jag vet så ska det inte vara något problem… Får du aldrig några, eller är det så att de kommer upp långt efter att jag har publicerat dem?

  Ha en fin kväll! :-)

Comments are closed.