Besök hos specialisttandvård

hepatica nobilisVi var till specialisttandvården idag med Emma. Vanlig kontroll för henne med tanke på LKG-spalten hon föddes med. För sju månader sedan var det bentransplantation till käken och den har i det stora hela gått riktigt bra. Vill ni läsa om den kan ni söka på LKG-spalt i kategorier.

Så idag blev det röntgenbilder som alltid innan tandläkarbesöket, hon fick göra om det en gång till eftersom första bilden inte blev bra tydligen. Ja inte lätt att ha en platta drygt 5 cm bred mellan kinderna när man är så liten. Tandläkaren tyckte det såg bra ut, både ben och tänder. Dock är det väldigt trångt tydligen och han tycker hon verkar vara tidig med tänderna, att dem kommer fram fortare än vad dem tänkt sig. Hennes ena framtand är vriden och han vill inte vrida den rätt ännu eftersom det blir för nära inpå bentransplantationen. Nu är det bara och vänta och se om dem kan få dra ut mjölktanden för Emma under alla inbokade invänjningsbesök hon har. Till hösten blir det gomkonferens.

Varje gång vi är hos specialisttandvården tänker jag tillbaka på mig själv som fick gå till tandregleringen, och ha tandställning i två år. Det är ju ingenting jämfört med vad Emma måste gå igenom. Styrkekramar till vår goa Emma!

4 thoughts on “Besök hos specialisttandvård

    1. ja, hon kommer verkligen få fina tänder i framtiden. Tack för länken, ska kolla in den.

  1. Kul att se en sådan söt tjej! :) Är själv också född med LKG-spalt och blir riktigt rörd över att se vilken fin blogg du gjort om din Emma.

    1. Hej Karolin, vad kul att du skriver till oss! Hur gammal är du idag och hur hittade du oss? Tack för din fina kommentar, jag ska hälsa Emma :)

Comments are closed.