Obstinat, typ

I veckorna får barnen se på ”halv 8 hos mig” på TV. I reklampausen ska de borsta tänderna för att göra sig klara till sänggåendet. Igår kväll, som så många andra kvällar, vill barnen inte borsta tänderna i reklampausen…fine, låt gå för denna gång då tyckte jag. När programmet är slut börjar dem spela Nintendo DS.

-ska jag behöva säga till er att gå iväg och borsta, eller kan ni gå självmant?
Ingen går…så jag får påminna i alla fall. Under tiden får sonen syn på ett annat TV-program som han vill se.
-Åh, får jag se till pausen?, frågar han.
-Nej.
-Men varföööör?
-För att ni inte kan gå iväg och borsta tänderna självmant.

Efter tandborstningen sätter sig sonen obstinat i soffan och glor på TV:n.
-William du får inte se det här programmet ikväll.

Då blir det stora elefantsteg ut ur rummet och samtidigt hör man:
-Du behöver INTE komma in till mig sen!!
Så jag väntar en stund…
-MAMMAAAA!
Jag går dit…
-Jag skulle ju inte komma, sa jag.
-JAG VILL HA EN GITARR!

(?)

One thought on “Obstinat, typ

Comments are closed.