Så mycket som det går

Ikväll har vi mest hållt till i Emmas rum, men ändå är det inte klart. Det har kommit knoppar på luckorna under hennes säng. Hyllan till sminkhörnan är på plats. Vi håller också på att gå igenom alla leksaker och jag bär ut kasse efter kasse med grejer som hon inte använder. Nu får det räcka för ikväll och barnen har kommit i säng.

-Älskar dig, säger jag.
-Jag älskar dig, svarar Emma.
-Jag älskar dig 10 varv runt månen.
-Å jag älskar dig 100 varv runt månen.
-Då älskar jag dig 1000 varv runt månen.
…en stunds tystnad…
-Då älskar jag dig, pappa, William, Sotis och mig så mycket som det går! Men hur långt är det?
-Ja det är oändligt.

Jag tycker det var så himla bra att hon svarade ”mig”, alltså sig själv. Viktigt med självkänslan.

One thought on “Så mycket som det går

Comments are closed.