Hmm, jag önskaaaar…

Dottern ska fylla 8 snart. Hon önskar sig sminkbord! Hon klippte ut det i en tidning långt innan jul, men det heter egentligen styli´n hårsalong. Det är ett sådant där plastbord + stol och så kan man leka frisör. Hon kallar det sminkbord och ser sig själv sitta där med hårtork och kan göra sig fin. Till kan man köpa frisörbälte med batteridriven hårtork och allt möjligt till. Men sådant batteridrivet plasttjafs går ju inte och för den delen tror jag hon är för stor för själva bordet.

Så nu när vi ändå är på planeringsstadiet att byta rum med Emma så funderar vi ju på lite olika inredning och däribland ska hon få ett sminkbord,…ja ett vanligt bord och så får hon en egen riktig hårtork (nu tar hon min) och lite nya grejer till som han kan få i present. Lite bättre att göra så tror jag än att slänga ut tusen spänn på plast och bli arg när hårtorken inte blåser för batterierna är slut. Har ni några ideér eller tankar om hur detta skulle kunna se ut, några små tips som man kan ha runt omkring. Något bra system man kan hänga grejer på nära bordet eller hyllor eller…ja eller nåt annat som ni kan komma på.

Hon pratar även om att sminka sig, men hon fyller ju 8…Jag sa att hon kan ju använda sånt där läppbalsam t.ex. För inte sminkar sig 8-åringar?! Kanske om de går på kalas för skojs skull eller bara på lek…inte vet jag. Om man nu ska köpa lite smink till henne, köper man vuxensmink eller finns det annat?…som hon kan leka med hemma. Det här är lite nytt för mig :) Hoppas på lite svar nu, har ni jämngamla döttrar hemma så får ni gärna dela med er. Nu ska jag se om jag kan hitta lite idéer på nätet så länge.

3 thoughts on “Hmm, jag önskaaaar…

  1. Absolut ett riktigt sminkbord! Inte ett sådant där i plast, Ina har ett… som jag slängt upp på vinden, för de e sååå fult o hon använder det praktiskt taget aldrig… Nä ett riktigt o tänk dig med så där fina speglar som man kan vinkla du vet vad jag menar va….

  2. Glömde… om hon nu ska ha ”riktigt” smink bättre att köpa riktigt i bra kvalite så det inte blir någon allergi eller problem. Man kan ju köpa lite fina naglack o lite läppglans o kanske ngn ljusare ögonskugga som hon kan ha när hon ska på fest? Lite kroppsglitter… ja det finns ju en hel del att välja på även om jag oxå tycker att 8 åringar kanske inte ska sminka sig så ser nog tyvärr vardagen ut så nu iaf när dom ska hitta på ngt eller gå på fest men inte till vardags.

    1. Ja tack för tips Veronica, så Ina har ett sånt…jag förstod nästan att det inte var något att ha. Det ska bli kul att göra iordning hennes rum.

Comments are closed.