Dag 4 – vi åker hem

Bentransplantation till käkspalten 2009-09-04

Här ser ni Emma tillsammans med operatör Malin Hakelius. Emma provar kryckor och äter själv. Emma har godkänt även dessa bilder.

Kl 06.15 fick Emma Alvedon och efter det är vi vakna och har gått till fönstret där hon satt och tittade ut en stund. Hon ville åka hem och det får vi nog göra ikväll. Vi tog en sväng med rullstolen på avd där vi mötte ssk som frågade vad vi ville ha till frukost. Emma ville prova äta själva och det gick bra. Hon åt upp nästan all kräm med ett halvt glas mjölk i och smakade lite Oboy. Olly fick smaka och Emma tyckte det var roligt och försökte skratta men det gick inte så bra för det gjorde ju så ont. Hon ser så härlig ut när hon ler så där snett, man blir lite full i skratt bara av det. Vid 9-tiden får Emma munnen rengjord hos tandläkaren.

Doktor Malin tittar till Emma och frågar om hon vill åka hem idag eller imorgon. Emma vill åka idag, och vi pratar igenom allt och vad som ska hända hemma. Vi ska munskölja, och ge Alvedon i tre dagar till. Hon får vara hemma ända fram tills återbesöket i Uppsala. Inte sparka fotboll och helst inte cykla. Vi tog ett kort på Emma och Malin tillsammans innan vi sa adjö och tackade för allt. Alvedon 10.30. Efter det tas medicinbollen bort för den gör ju ändå ingen nytta mer. Det gör lite ont när all tejp ska bort. Får nytt förband och vi får några med oss hem också. Emma provar kryckor. Det går bra och vi lånar hem dessa. Vi köper blommor och Emma ritar ett tack-kort till personalen, tre stycken jättefina sjukhus ritar hon och en regnbåge. Efter lunch lämnar vi blommor och kort och säger hejdå Akademiska! Tack för all hjälp och stöd!

Vi kom hem mellan 15.30-16. Morfar mötte oss i dörren. William var ute till sent och sålde ur jultidning som han tydligen börjat med. Emma fick lite ont nu. Hon har ju rört på sig lite mer idag och Alvedonet hon fick vid 10.30 hade slutat göra nytta. Sen fick jag hjärnblödning och råkade lyfta upp henne lite tokigt och inte så som jag gjorde på sjukhuset så hon fick lite mer ont…stackars Emma med en sån klumpig mamma. Så hon fick Alvedon och lade sig i vår säng för att vila lite.

Efter en stund ville hon till soffan och satt där ett tag tills vi tog fram hennes present, vi hade ju sparat den hemma till nu. Hon öppnade och när hon fick se Fiffis vattenkannehus sa hon
–Det är ju det här jag har sagt att jag vill ha! Jag har ju visat dig den i affären!
Ja, så hon blev riktigt glad faktiskt och det känns skönt. Hon har lekt en hel del med det idag.
Vi har ätit och lekt med Fiffis vattenkannehus. Hon säger att hon känner som ett tryck över höften och det smärtar antagligen också. Nu sover hon så gott i vår säng efter Alvedon och munskölj. Storebror tyckte synd om Emma och blev lite ledsen men det visade han inte först, utan först tyckte han Emma såg lite rolig ut med den svullna kinden. Emma ville helst inte att han skulle skratta för då skrattar hon själv och då får hon ont och ler snett med munnen. Inte lätt för vår lilla.

Glöm inte klicka på bilderna för bildspel.

2 thoughts on “Dag 4 – vi åker hem

 1. Fina tjejen!
  Vad skönt att det verkar ha gått bra. Fast jobbigt, jag läser och gråter. Stackars liten… Ibland tror jag nästan att det är värre att läsa än att vara i det själv, på ett sätt. Jag vet att jag läste om näskrok några dagar innan Oskar skulle få sin, och grät och grät. När vi sedan fick den så var det inget sånt. Vi har vår första operation på onsdag i nästa vecka. Burr.

  Men vad är det de har gjort nu? Tagit bort 3 tänder och lagt i ben i käken antar jag men nya tänder då? Ska det fixas när käken har läkt, eller är det fixat också? Var det här Emmas sista op?

  Hälsa till din fina Emma! :)
  /Ia

  1. Tack Ia för dina fina ord! Det borde vara hennes sista stora operation i alla fall. Allt är ju slutet och det är bara att hoppas att allt går framåt som det gör nu. Det nya benet i käken taget från höften ska nu få tid på sig att läka in ordentligt i käken så framtida tänder kan växa fram som bra de kan innan det blir dags för tandställning. Lycka till på onsdag!…fast det kanske redan har varit nu..hm, får kika in hos er sen.

Comments are closed.