Dag 1 inskrivning

Emmas inskrivningsdag för bentransplantation till käkspalten 2009-09-01

Vi åkte hemifrån 08.30. Kramade och vinkade hejdå till William och morfar. Det blev lite tårar men så kan det bli. Vi kom fram i skaplig tid men fick leta efter parkering ett tag. Kom upp till avd 79B där vi fick lite allmän information och blev visade till dagrummet där det fanns spel och tv. De visade runt oss till lekrum, kök och annat. Vårt rum var ännu inte klart så vi låste in våra grejer i ett skåp så länge. Vi fick lunch och i väntan på läkare och narkosläkare fick Emma Emla-kräm på båda armveck för provtagning nere på labb. Efter en timme gick vi ner till labb. Där tyckte inte labb-sköterskan att Emla hade behövts för hon tänkte sticka i fingret istället och Emla-lapparna rycktes bort. Det gjorde lite ont tyckte Emma, eftersom hårstråna gärna följer med. Sen åkte vi upp till avd igen och ssk blev förvånad att de stack i fingret när Emma ändå fått Emla i armvecket.

Sen blev det ett antal timmars väntan. Emma lekte i lekrummet, och en mikrosekund somnade jag till i soffan. Plötsligt dyker narkosläkaren upp och han börjar med att ursäkta sig med att svenskan inte var så bra. Så det blev lite svengelska men vi förstod bra ändå, visste redan det mesta. Efter ytterligare lite väntan kom Emmas läkare Malin Hakelius som ska operera henne. Vi kände igen henne från LKG-konferensen i Örebro. Hon berättade hur det kommer gå till och att operationen nog blir av vid 11-tiden dagen därpå.

Lite senare sa vi hejdå till pappa som får sova på patienthotellet och vi fick äntligen vårt rum. Vi packade upp lite och inväntade middagen medans vi målade i HelloKitty-boken vi hade med oss. Vi fick mat och innan fikat gick vi ner och ringde pappa, William och morfar. Vi fikade lite, lekte lite och sen var det dags för duschning med HibiScrub. HibiScruben var ett starkt medel för kropp och hår och det fick inte komma i kontakt med ögon, öron och hjärna (!)…lite nojjig blir man ju. Men det gick bra och Emma fick ha sin egen pyjamas den natten men efter morgonduschen blir det sjukhus-linne.

En sjuksköterska har varit inne hos oss på rummet och gått igenom allt ytterligare en gång, gett Emma ett armband med personuppgifterna på. Nallen som vi har med och döpte till Olly fick också ett armband. Emma får vara fastande från midnatt, vatten går bra men inte efter 06 på morgonen. Personalen väcker oss då så hon får lite saft innan kl 6. Sen blir det många timmars fastande fram till operationen vid 11. Kl blir 22 och Emma sover. Hon har varit lite ängslig och många gånger vaknat och sagt att hon vill åka hem. Ja det är inte lätt för en liten.

Klicka för bildspel.

One thought on “Dag 1 inskrivning

Comments are closed.