Vår ”blomstertid-tårta”

Jaaa, här har ni den, nu är den klar. Fick lite hjälp av barnen att lägga dit bären, innan det ville jag gärna vara ifred, det är ju så när jag ska följa ett nytt recept…Den här kommer vi att äta ikväll, hoppas den är god, den ser ju god ut om inte annat. Nu ska jag laga middag. Lite senare kommer update om skolavslutningen. Fast här följer receptet på tårtan:

Sockerkakssmeten:

  • 75 gram margarin el smör
  • 1 dl socker
  • 4 äggulor
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 2-3 msk mjölk
  • flagad mandel

Marängen:

  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker

Ugn 150 grader. Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Skilj på äggens gulor och vitor. Rör ner en gula i taget, spar vitorna till marängen. Tillsätt mjölken och mjölet blandat med bakpulvret, rör till en jämn smet.
Vispa vitorna till hårt skum, tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa några minuter.
Bred ut sockerkakssmeten i en långpanna med smörpapper och bred sen marängen ovanpå. Strö eventuellt över flagad mandel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt kakan svalna, lossa den från papperet och låt den kallna. Dela på mitten och lägg vispgrädde och bär emellan.

3 thoughts on “Vår ”blomstertid-tårta”

Comments are closed.